Artist

BijouxWelkom

In de kijker

Hubert Minnebo

lijn

MinneboHubert Minnebo (Brugge, 1940) debuteerde als schilder maar verwierf ruime bekendheid als beeldhouwer en ontwerper van gegeerde gouden juwelen. Al redelijk snel ontwikkelde Minnebo zijn eigen, zeer herkenbare stijl. Het kloek opgebouwde, figuratieve beeld met gladde bronshuid draagt vrijwel steeds hetzelfde rudimentair, sober gestileerd gezicht.

MinneboHet ademt niet zelden een hiëratische, onaantastbare waardigheid uit, meestal eenzaam of anderszins verbonden met een partner. Vast staat dat ook andere niet-westerse elementen in zijn beelden kunnen worden aangewezen. Oudegyptische bijvoorbeeld en, na 1979 in toenemende mate, stijlkenmerken uit, en inhoudelijke verwijzingen naar, Indiaas-hindoeïstische en Tibetaanse-boeddhistische levensvormen. De beeldhouwer hecht verder veel belang aan het ambachtelijke aspect van zijn sculpturen.
Het vakwerk hangt volgens hem integraal samen met, en vloeit voort uit, het concept, het ontwerp en de wassen vorm. Denken, voelen en doen horen, dienen, volgens Minnebo, de eenheid te vormen die het leven van de volledige mens kenmerkt.

Frans Boenders, AICA


 

"Verleden en toekomst moeiteloos verbinden via een hedendaagse toegangspoort"
Huis in de Stad - Tienen, 2015 - Gehamerd en gelast koper.

2015

WM Gallery

Hubert Minnebo viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en 57 jaar exposities. Bronzen beelden en gouden juwelen worden getoond in WM Gallery I, Wolstraat 45, 2000 Antwerpen. Van 9 mei tot en met 28 juni 2015.

afsluiten

Minnebo

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid woonde op 21 januari 2015 een academische zitting bij ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Stichting Pelicano en de voorstelling van het bronzen beeld van de beeldhouwer Hubert Minnebo.

De Stichting van Openbaar Nut Pelicano beoogt het algemeen, medisch, pedagogisch en sociaal welzijn van kansarme kinderen en jongeren en geniet de Hoge Bescherming van Prinses Astrid.

afsluiten

Minnebo

"Zijn bezorgdheid en medeleven illustreerde hij met een
beschermende Pelicano-vleugel
"

Stichting Pelicano - Brussel.
Brons, 2014 - 50 exemplaren.

Hubert Minnebo | Cathilleweg 1 | 8490 Stalhille | 050 81 19 15 | hubert@minnebo.be

BYS - webdesign -www.minnebo.be

Copyright 2016 & privacy