Bloso

- Huis in de Stad
- Tienen, 2015
- Gehamerd en gelast koper

Verleden en toekomst moeiteloos verbinden via een hedendaagse toegangspoort

Het ademt niet zelden een hiëratische, onaantastbare waardigheid uit, meestal eenzaam of anderszins verbonden met een partner. Vast staat dat ook andere niet-westerse elementen in zijn beelden kunnen worden aangewezen. Oudegyptische bijvoorbeeld en, na 1979 in toenemende mate, stijlkenmerken uit, en inhoudelijke verwijzingen naar, Indiaas-hindoeïstische en Tibetaanse-boeddhistische levensvormen. De beeldhouwer hecht verder veel belang aan het ambachtelijke aspect van zijn sculpturen. Het vakwerk hangt volgens hem integraal samen met, en vloeit voort uit, het concept, het ontwerp en de wassen vorm. Denken, voelen en doen horen, dienen, volgens Minnebo, de eenheid te vormen die het leven van de volledige mens kenmerkt.

— Frans Boenders, AICA

De weg naar de velichting, binnen zijn kosmos

‘De weg naar de verlichting, binnen zijn kosmos’ - 1/1 (uniek exemplaar) - brons - verloren wasmethode hoogte: 90 cm - breedte: 87 cm - 2014Saudi-Arabia

titel
titel
titel

De Belgische Ambassade in Saudi-Arabia, met het bestuur van Djeddah, herdenken mijn 40 jaar geleden 15 meter hoog gehamerd en gelast koperen beeld met als titel 'Hope for the right path' (12-06-2022)


Ereburger Jabbeke

Contact

Hubert Minnebo
Cathilleweg 1
8490 Stalhille
Belgium
+32 (0)50 81 19 15
+32 (0)475 80 06 08
hubert@minnebo.be

Echte kunst hoeft geen bewondering en wordt in stilte verwezenlijkt.

© Copyright & Privacy.

De website van Hubert Minnebo maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD